Buitenpost - voorbeeld - Gebr. Meijer Hoveniers

Gebr. Meijer Hoveniers
Ga naar de inhoud

Buitenpost - voorbeeld

Overzichten
In de voor- en zijtuin een vijver, twee poeltjes, onderling verbonden door een beek, die voor het hele huis langs loopt. Enkele niet te grote bomen, Cornus nuttalii, Stewartia pseudocamellia, Hamamelis en Disanthus cercidifolius. Er is ruimte voor planten die profiteren van het water, maar ook voor planten die gedijen in een minder vochtige omgeving.
In het vroege voorjaar zijn het Helleborus en diverse bollen die de aandacht opeisen, gaandeweg nemen de niet helemaal winterharde Alocasia, Primula, Hosta, diverse orchideeën en nog een aantal andere mooie planten het over. De bomen vertonen in het najaar prachtige herfstkleuren.

De achtertuin is verdeeld in een aantal verschillende perken. Een wit perk bij de zithoek, een ‘hot border’ en bij de rechthoekige vijver met watermuur een perk in blauwe en oranje tinten. Daarin o.a. de oranje roos Just Joey en de blauwe Rhapsody in Blue.
Achter de garage een hoek voor Dahlia’s en tussenbeplanting en langs het water de moestuin: vier verhoogde bedden, enkele leibomen en zacht fruit.
Achter de beukenhaag ligt een tuin met veel rozen en vaste planten, doorsneden door een klinkerpaadje. Tenslotte links van de pergola de pluktuin voor de vrouw des huizes, met enkele vaste planten, maar voor het grootste deel eenjarigen.
Het groene dak was al langer een wens van de eigenaar, die nooit genoeg ruimte heeft voor zijn planten.
Ook al is de tuin niet gelegen in een grote stad, voor bijen en vlinders is dit ook nog eens een heerlijk extraatje
Copyright © 2003- - Meijer Hoveniers
Terug naar de inhoud